Vezi daca e bine sa iti albesti dintii

Albirea dintilor este una dintre cele mai frecvente proceduri stomatologice care ajuta la imbunatatirea aspectului dentar. Ca urmare, citeste despre albirea dintilor la doctormit.ro si afla tot ce trebuie sa sti.

Albirea dentara este o procedura stomatologica care presupune indepartarea petelor de decolorare, ce apar in urma consumului anumitor alimente, cafea sau tutun. Aceasta decolorare afecteaza smaltul dentar, care nu este altceva decat stratul exterior al dintilor. Un alt factor care poate duce la ingalbenirea dintilor poate fi acumularea de placa.

Bogdan Ivanescu ne enumara care sunt cele mai frecvente motive pentru care dintii se ingalbenesc sau se pateaza: consumul de tutun, consumul de lichide de culoare inchisa, cum ar fi cafeauna, cola, anumite ceaiuri si vinul rosu, consumul frecvent de dulciuri, anumite medicamente si antibiotice, anumite boli de sange sau afectiuni hepatice, lipsa unei ingrijiri sau a unui periaj corect, tartrul dentar, inclusiv imbatranirea va face ca dintii sa fie mai putin stralucitori, deoarece smaltul dentar va deveni mai subtire, iar culoarea smaltului devine mai inchisa la culoare.

Prin albire dentara se va modifica nuanta dintilor ingalbeniti sau patati, insa acest lucru nu trebuie sa fie confundat cu procedurile de igienizare profesionala, cum ar fi detartrajul dentar, periajul dentar sau metoda airflow. Toate acestea sunt proceduri stomatologice care ajuta la curatarea dintilor.

Cu ajutorul DoctorMit aflam cand si de ce este recomandata curatarea dintilor.

Albirea dintilor poate fi o procedura prin care readucem culoarea naturala a dintilor, insa fara sa indepartam si fara sa afectam smaltul dentar. Se intampla ca multe persoane sa nu aibe dinti albi si stralucitori, iar aceasta se poate intampla din cauza timpului care trece si ne afecteaza smaltul dentar, astfel ca o albire profesionala ar putea fi o solutie adecvata pentru curatarea dintilor.

Printre metodele profesionale de albire a dintilor se numara albirea dintilor la stomatolog sau albirea dintilor cu laser.

Exista si cateva situatii cand albirea dintilor trebuie evitata printre care, cariile dentare, fisurile dentare, boala parondotala fara tratament, gingivita sau alte boli gingivale, igiena orala slaba, alergii la materialul utilizat in tratament, sensibilitatea dintilor, diabet zaharat sau boli de inima, femeile insarcinate sau cele care alapteaza, copiii minori.

Ca orice alt lucru, inclusiv albirea dintilor prezinta cateva dezavantaje, printre care merita sa mentionam:

  • durabilitatea tratamentelor are o durata de termen scurt in momentul in care pacientul nu acorda o grija corespunzatoare igienei orale dupa efectuarea tratamentului de albire;
  • dintii nesanatosi pot fi foarte sensibili dupa efectuarea tratamentului de albire cu laser;
  • nu toate persoanele pot efectua tratamentul de albire a dintilor, totul depinzand de sanatatea pacientului. Exista si cazuri speciale cand pacientul poate sa aibe nevoie de tratament inainte de a incepe albirea dintilor cu laser.

Mai multe informatii puteti descoperi din urmatorul videoclip DoctorMIT:

Leave a Response

Your email address will not be published. Required fields are marked *