Unde puteți face terapie TECAR eficientă în București?

Terapia Tecar este o formă de termoterapie endogenă, care acționează asupra sistemului circulator prin atingerea unor zone din interiorul corpului. Combinând masajele și oscilațiile electrice, acest tip de terapie stimulează mecanismele naturale de auto-reparare ale organismului. În cele din urmă, acest lucru favorizează recuperarea funcțiilor musculare și articulare în timp record. Concret, este un aparat pus la dispoziția kinetoterapeuților. Acesta vine să acționeze asupra membranei celulare a țesuturilor organice prin câmp magnetic datorită electrozilor speciali pentru a perturba fluxul de energie, ceea ce dă un impuls proceselor de reparare și recuperare a articulațiilor și mușchilor.

Foarte populară printre sportivii profesioniști și amatori, terapia Tecar este folosită și în alte domenii. Acestea includ recuperarea postoperatorie, bolile venoase și limfatice, tratamentul afecțiunilor legate de stres și multe altele.

Cum funcționează tecarterapia?

În condiții normale, senzația de bine a organismului este asociată cu un echilibru de factori și componente biologice. Acesta este ceea ce noi percepem ca fiind „normal”. Această stare normală este asociată cu absența durerii, un sentiment general de bine, forță, rezistență, viteza și coordonarea mișcărilor. În prezența a tot ceea ce modifică acest echilibru – de la efort fizic la traumă sau inflamație – organismul își lansează procesele naturale de auto-reparare, iar terapia TECAR le stimulează și le accelerează.

Terapia Tecar acționează mai ales asupra temperaturii, prin stimularea controlată a fluxului sanguin. În principiu, aceasta gestionează variațiile minime de temperatură în zonele biologice afectate. Acest lucru exercită o influență deosebit de importantă asupra proceselor biochimice responsabile de acest dezechilibru. În plus, prin dezvoltarea de noi tehnologii, terapia Tecar poate ajuta biomecanica corpului.

Rezultate eficiente, rapide

În ceea ce privește terapia Tecar, trebuie să știți că puteți vedea rezultate tangibile de la prima sesiune. În multe cazuri, durează doar 20 de minute de tratament pentru ca simptomul dureros să dispară complet. Ceea ce stă la baza acestor rezultate rapide se întâmplă datorită unei acțiuni eficiente asupra inflamației și asupra cauzelor durerii, în sinergie cu terapia medicului.

Mai mult decât atât, terapia Tecar previne anumite boli și patologii să se agraveze în timp. Așadar, aceasta poate fi folosită inclusiv pentru a combate anumite afecțiuni care pot apărea în timp. Chiar dacă vă simțiți în formă maximă, vă simțiți bine, nu strică să faceți câteva ședințe de terapie Tecar în București, dacă vreți să fiți cu un pas înaintea bolilor care pot apărea odată cu înaintarea în vârstă.

La MovKinetic avem alături cei mai buni medici, specializați în terapie Tecar, dornici să vă ajute să scăpați de anumite afecțiuni, precum și de disconfortul care vă dă bătăi de cap în anumite zile. Fii bine cu tine, iar atunci când nu îți iese, MovKinetic îți sare în ajutor!

Leave a Response

Your email address will not be published. Required fields are marked *