Un calculator de sarcină te poate ajuta să afli când vei naște

Perioada sarcinii este unul dintre cele mai frumoase momente din viața unei femei. Pe cât de emoționată poate fi, pe atât de stresantă poate aceasta să fie pentru părinți. De aceea, este foarte important ca adulții să aibă o sursa de informare corectă și care să le fie și sprijin pe parcursul celor nouă luni. Cei de la clubul bebelușilor sunt locul ideal în care mămicile și tăticii pot descoperi o serie de detalii despre sarcină pe care poate până atunci nu le știau și care cu siguranță vor fi folositoare în lunile ce urmează. Tot ei vă pun la dispoziție și un calculator de sarcină pentru că știu deja că nerăbdarea și așteptarea pot face din aceste momente unele care trec mult mai greu.

Momentul în care a început ultima menstruație

În momentul în care încercăm să aflăm data la care vom naște trebuie să luăm în considerare două aspecte foarte importante pentru a reuși să depistăm o dată aproximativă. Prima este referitoare la vârsta gestațională și vârsta fetală. Aceste două elemente influențează într-un fel sau altul data la care vei aduce pe lume un copilașul. Astfel, vârsta gestațională se referă la perioada dintre prima zi a ultimei menstruații și momentul nașterii, iar cea fetală este cu două săptămâni mai scurtă și se calculează începând cu momentul conceperii. Pentru a-ți ușura munca, poți încerca să utilizezi un calculator de sarcină cu ajutorul căruia vei putea afla exact momentul în care ai putea naște.

Data conceperii

Imediat după ce afli că ești însărcinată, curiozitatea te macină și îți dorești să afli când vei deveni mămică și când este momentul în care fericirea ta se va împlini. Astfel, unul dintre elementele care pot influența direct ziua nașterii este momentul conceperii celui mic. Așa cum știm deja, momentul conceperii are loc în perioada de fertilitate, iar în cazul unui ciclu regulat, aceasta este între a 11-a și a 16-a zi de menstruație. Majoritatea medicilor iau în considerare ca  moment al conceperii cea de-a 14-a zi, din moment ce atunci are loc procesul de ovulație.

Cum se calculează data nașterii bebelușului?

Cu siguranță nerăbdarea este un aspect care te va marca pe toată perioada sarcinii, însă la început, înainte de prima vizită la medic, aceasta va fi mai puternică ca niciodată. Pentru mămicile care vor să încerce să afle acasă când l-ar putea aduce pe lume pe cel mic există soluția un calculator de sarcină, care te poate ajuta să determini într-un procentaj destul de mare care este data la care vei naște. Vei avea nevoie să știi care a fost data la care a început ultima menstruații,  la care mai apoi, vei aduna cu 280, care este echivalentul a 40 de săptămâni de sarcină.

Leave a Response

Your email address will not be published. Required fields are marked *