Skiathos – o insulă potrivită pentru sejururile relaxante

Cunoscută pentru apariția sa în filmul Mamma Mia, insula Skiathos a devenit rapid una dintre cele mai vizitate și iubite insule din Grecia. Frumusețea și naturalețea peisajelor este motivul principal pentru care tot mai mulți oameni își doresc să ajungă aici. Este momentul ca și tu să alegi un charter în Skiathos pentru a te bucura de cea ce are tărâmul elen de oferit mai frumos în esența unei singure insule. Cei de la Fabrica de Vacanțe sunt gata să îți îndeplinească toate dorințele. 

Mănăstirea Evangelistria 

Mănăstirea Evangelistria este un simbol al insulei Skiathos, iar ceea ce o face specială din toate punctele de vedere este în primul rând faptul că aceasta datează încă din secolul al XVIII-lea păstrând până astăzi aceeași atmosferă plină de sacralitate ca atunci. Aceasta este unul dintre cele mai cunoscute și vizitate obiective turistice de pe insulă iar acest lucru se datorează în mod special felului special în care arată locația, dar și stării de spirit pe care o ai în perioada pe care o petreci aici. Este locul perfect pentru cei care caută să se regăsească sau să se roage câteva minute într-o liniște eternă care cu greu poate fi distrusă. Mănăstirea a fost construită ca fiind unul dintre cele mai importante centre religioase din Sporades și este cunoscută pentru emoția și pacea pe care le vei simți încă din prima clipă. 

Casa Papadiamantis 

Această locuință este cunoscută ca fiind casa celebrului autor de cărțiAlexandros Papadiamantis, care a fost ulterior morții lui transformată într-un muzeu dedicat acestuia și este unul dintre cele mai apreciate obiective turistice ce pot fi vizitate aici. Casa este de altfel un exemplu de arhitectură locală, construită într-un stil tradițional grecesc, perfect pentru cei care doresc să afle mai multe despre cultura acestui loc.  

Manastirea Panagia Kounistra 

Această mănăstire este poate una dintre cele mai misterioase și sacre mănăstiri aflate în zona Insulei Skiathos, iar acest lucru se datorează în principal pădurii de pini de care este înconjurată și care nu face decât să-i întărească frumusețe. Situată în partea de sud-vest a insulei, la 13 km de orașul Skiathos, locația este potrivită pentru cei care sunt în căutarea păcii interioare și a liniștii absolute. 

Castelul medieval 

Încă de la prima vedere îți poți da seama de faptul că orașul a fost construit strategic, iar castelul a fost poziționat la fel de inteligent construit într-o zonă înaltă care să-l ferească astfel de posibilii invadatori. Deși drumul până aici poate fi destul de greu de parcurs te putem asigura că priveliștea din vârf merită cu siguranță fiecare clipă de efort. Peisajele fantastice de aici fac ca întreaga insulă să fie apreciată de turiștii care sunt în căutarea relaxarii totale. 

Leave a Response

Your email address will not be published. Required fields are marked *