Plimbările în Deltă, feerie pentru toți turiștii

România are o mulțime de locuri frumoase, iar Delta Dunării se situează în fruntea listei. Zona este considerată un paradis pentru iubitorii de natură, mai ales pentru că aici multe locuri au rămas încă neexploatate.

Situat în estul României, Patrimoniul Mondial UNESCO este locul unde fluviul Dunărea și Marea Neagră se întâlnesc, acesta cuprinde insule, râuri, lacuri, canale și mlaștini care acoperă o suprafață de 5.700 de kilometri.

Delta găzduiește trei sute de specii de păsări, patruzeci și cinci de specii de pești de apă dulce și 5.500 de specii de vegetație. De asemenea, fluviul Dunărea, care este al doilea ca lungime din Europa, este considerat o resursă internațională. Trece prin zece țări, printre care Austria, Bulgaria, Croația, Germania, Ungaria, Moldova, România, Serbia, Slovacia și Ucraina.

Prin urmare, dacă vă gândiți la 2022 și la câteva plimbări în Delta Dunării, atunci trebuie să știți că este o ocazie numai bună pentru a vă bucura de tot ceea ce are de oferit acest loc unic pe pământ. Delta este încântătoare prin minunile sale naturale, ceea ce o face locul perfect de vizitat pe tot parcursul anului. Chiar și așa, regiunea are perioade în timpul anului în care natura oferă priveliști spectaculoase care merită vizitate, iar un astfel de anotimp este primăvara.

Deoarece turiștii vizitează acest loc din diferite motive, este important să înțelegem care sunt cele mai bune momente pentru a face plimbări în Deltă, iar experiența să rămână una de-a dreptul uimitoare.

Astfel, dacă sunteți în căutarea celor mai bune temperaturi atunci când planificați o excursie în Deltă, cea mai bună perioadă este de la jumătatea lunii mai până la jumătatea lunii septembrie. Vizitarea Deltei Dunării în această perioadă face posibil să vă bucurați de vreme însorită și de temperaturi care nu vă vor împiedica să ieșiți la orice oră din zi și să inspectați zona, așa cum vă doriți și cum v-ați planificat.

De asemenea, iubitorii de aventură dornici să interacționeze cu mediul înconjurător vor considera primăvara cel mai bun moment pentru a vizita Delta Dunării. Natura își dezvăluie culorile cu arbuști și copaci care încep să înflorescă în aprilie și mai, oferind un adevărat spectacol de culori. În luna iunie, încep să apară și plante acvatice precum stuf, ghiocei de iaz, iris și nuferi.

Pe de altă parte, cel mai bun moment pentru observarea păsărilor este de lungă durată, atunci când mii de păsări migrează prin Delta Dunării, respectiv perioada de timp din martie până în octombrie. Așadar, dacă vă considerați pasionat de acest fenomen, vă puteți programa plimbări în Deltă fie la începutul primăverii, fie la finalul verii, inclusiv primele două săptămâni din septembrie.

Bucurați-vă oricând de plimbări în Deltă și programați-vă din timp excursii cu barca!

Leave a Response

Your email address will not be published. Required fields are marked *