Noutati si tendinte in recrutare in anul 2020

Toate sectoarele profesionale au stat in ultimii ani sub auspiciile dezvoltarii tehnologice care incearca sa cucereasca tot mai multe domenii de activitate. Daca ne indreptam atentia asupra zonei de resurse umane, atunci am putea afirma faptul ca recrutarea in anul 2020 este pusa si ea sub semnul intensificarii mijloacelor noi de tehnologie. Un exemplu semnificativ in acest sens il constituie lansarea, in anul 2020, a platformei de recrutare virtuala Fivekeep. Aceasta da un suflu nou ariei de resurse umane din Romania, dar care are aspiratii de a se dezvolta si de a capata expansiune si in tari din Europa de Vest, precum este Marea Britanie, dar si Statele Unite ale Americii.

Aceasta platforma opereaza cu tehnici noi de identificare a celor mai potriviti candidati care isi doresc sa ocupe un loc de munca vacant intr-o companie. Astfel, datorita acestei inovatii din domeniul resurselor umane, recrutarea in anul 2020 se poate realiza foarte simplu, cu resurse financiare minime si timp de asteptare redus considerabil. Pe de alta parte, angajatorii intreprinderilor mari si mici sunt cei care au parte de beneficii daca apeleaza la modalitati de recrutare virtuala, pentru ca nu trebuie sa dispuna de un departament de resurse umane pentru a putea face angajari. Acest fapt elimina, totodata, necesitatea ca un manager sa se implice activ in procesul de recrutare si riscul ca decizia pe care o va lua sa se dovedeasca in timp a fi una incorecta.

O intrebare care sta pe buzele tuturor se refera la cum anume reuseste recrutarea virtuala in anul 2020 sa castige teren? Ei bine, va vom raspunde acestei curiozitati si va spunem ca pe platforma Fivekeep selectia si evaluarea CV-urilor se face riguros si transparent, iar asta datorita faptului ca o posibila tendinta de subiectivitate in alegeri este absenta complet.

De asemenea, datorita faptului ca procesul de recrutare se desfasoara exclusiv in mediul online, grijile pe care le aveam asupra programului dispar, fiindca recrutarea digitalizata nu este conditionata de existenta unui program, iar interviurile pot avea loc aproape non-stop.

Asadar, daca esti angajator sau candidat pentru un anumit loc de munca vacant, tot ceea ce trebuie sa faci este sa recurgi si tu la recrutarea adaptata anului 2020 – recrutarea virtuala. Nu iti vei mai face griji asupra probabilitatii de a gasi candidatul potrivit, pentru ca de acest aspect se va ocupa platforma Fivekeep. De indata ce furnizezi adresele de e-mail ale candidatilor aspiranti pentru un post, vei fi instiintat cu privire la gradul de compatibilitate al fiecaruia dintre ei, iar decizia va fi usor de luat pentru ca vei alege doar din ce este mai bun.

Nu in ultimul rand, pe platforma Fivekeep, atat clientii, cat si candidatii isi pot crea un cont unde sa isi incarce CV-urile oricand. Devino si tu partener Fivekeep, fie ca esti angajator, fie candidat! Indiferent care ar fi nevoile tale, aici gasesti solutia de care ai nevoie pentru a te dezvolta din punct de vedere profesional, bineinteles, alaturi de o echipa de oameni foarte priceputi si dedicati muncii lor.

Leave a Response

Your email address will not be published. Required fields are marked *