De ce merita sa mergi in capitala Austriei

Astazi avem posibilitatea de a calatori mai mult ca niciodata. Datorita numeroaselor zboruri existente nu mai suntem nevoiti sa asteptam vara sau perioada sarbatorilor pentru a ne lua concediu. Putem oricand sa vizitam un oras care ne-a atras atentia, intr-o escapada de 2-3 zile. Un exemplu ar fi un city break in Viena. Exista zboruri directe din multe orase ale Romaniei, de la Bucuresti, Timisoara pana la Iasi. Capitala Austriei este si va fi mereu unul dintre cele mai vizitate orase din Europa, datorita arhitecturii superbe si a numeroaselor atractii.

Una dintre ele este catedrala Sf. Stefan. Constructia initiala nu voia sa fie de o marete ca a celei actuale, aceasta devenind un simbol in timp, prin numeroasele restaurari si adaugiri. Edificarea acesteia a inceput in anii 1100 si a continuat pana dupa cel de-al doilea Razboi Mondial, in care a constructia a avut de suferit. Catedrala gazduieste slujbe zilnic, avand aproape 20 de altare, toate fiind construite in perioade diferite, iar in interiorul sau se gasesc mai multe opere de arta.

Intr-un city break in orasul Viena este musai sa vizitati complexul Belvedere, fiind unul dintre cele mai importante puncte din istoria capitalei. Acesta este compus din mai multe palate construite toate in stil baroc, la sfarsitul anilor 1600,  la ordinul printului Savoy care dorea sa-l foloseasca drept resedinta de vara. In timpul revolutiei franceze, palatele serveau ca refugiu regilor care fugeau din tara. Complexul Belvedere ofera imagini de neuitat atat pe timp de zi cat si de noapte, datorita luminilor atent alese.

O alta cladire demna de a fi vazuta si admirata este casa Hundertwasser, care este compusa din apartamente si este amplasata chiar in proximitatea centrului Vienei. Casa poarta numele aristului Friedensreich Hundertwasser datorita ideii sale ingenioase de a crea acest concept secolul trecut. Cele 52 de apartamente de culori diferite asigura o vedere indragita de majoritatea turistilor.

De asemenea, la Viena exista alte doua palate importante care merita vizitate intr-un city break in acest oras, anume Palatul Hofburg si Schonbrunn. Astazi, primul este un muzeu si reprezinta resedinta presedintelui, care ocupa o suprafata foarte mare datorita extensiilor efectuate de-a lungul timpului. Acesta a fost ocupat  de catre cele mai puternice familii regale din Europa, inclusiv din imperiul habsburgic si cel austro-ungar. Al doilea palat este, probabil, cel mai cunoscut din Viena, datorita asimilarii acestuia cu Versailles. Schonbrunn este unul dintre cele mai vizitate locuri din Viena datorita grandiozitatii pe care o emana prin cele aproape 1500 de camere si gradinile sale.

Asadar, daca esti indecis referitor la care sa fie urmatoarea destinatie pentru un city break, orasul Viena cu siguranta nu o sa te dezamageasca. Este clar ca nu ai cum sa te plictisesti multumita tuturor atractiilor pe care acesta le ofera.

Leave a Response

Your email address will not be published. Required fields are marked *