Cum stii care vitamine sunt cele de la care te poti ingrasa

Avand in vedere ca peste tot sunt tot felul de zvonuri legate de vitamine, afla din acest articol care vitamine ingrasa si daca sunt adevarate aceste zvonuri.

In orice dieta echilibrata, vitaminele si mineralele, indiferent ca sunt sub forma de pastille sau de alimente sunt esentiale deoarece ele reprezinta sursa de nutrienti importanti pentru sanatatea organismului.

In anumite cazuri sunt cateva vitamine ce sunt recomandate persoanelor care vor sa slabeasca intr-un mod sanatos, dar in acelasi timp organismul trebuie sa aibe nutrientii esentiali pentru buna functionare a organismului. Pe de alta parte, exista vitamine care pot incetini metabolismul sau pot creste pofta de mancare. De aici, putem trage concluzia ca vitaminele pentru ingrasare sunt recomandate persoanelor care vor sa se ingrase intr-un mod sanatos, deoarece acestea cresc pofta de mancare.

Exista zvonuri conform carora vitamine b6 ingrasa. In realitate, conform doctormit.ro, vitamina b6 este o vitamina hidrosolubila, care se dizolva in apa, iar surplusul din alimente este eliminat prin urina. Asadar, raspunsul la intrebarea daca vitamina b6 ingrasa este, nu. Ceea ce pot ingrasa sunt alimentele calorice care sunt folosite ca sursa de a procura vitamina b6 intr-o dieta dezorganizata si in cazul unei persoane cu un ritm de viata sedentar si cu o alimentatie neglijenta.

O alta vitamina despre care trebuie sa aflam adevarul este vitamina b12. Asadar, vitamina B12 ingrasa sau nu? La fel ca vitamina b6 si aceasta este o vitamina solubila in apa, la fel ca toate vitaminele din complexul B. Cu alte cuvinte, ea se dizvolva in apa si poate sa circule prin fluxul sanguin, iar orice exces sau cantitate nedorita de vitamina b12 va fi eliminata prin urina.

Deci, vitamina b12 nu ingrasa. In schimb, are un rol important in sanatatea tesutului nervos, pentru buna functionare a creierului si pentru productia globulelor rosii sanguine.

Vitamina 12 se gaseste in mod natural in produsele din carne si are mai multe roluri benefice in organismul uman, fiind un aliat de pret in numeroase procese si sisteme.

Fiecare celula din corpul uman are un metabolism care depinde de aportul de vitamina b12, deoarece aceasta detine o parte importanta in sinteza acizilor grasi si in productia de energie. Totodata, are un rol activ in functionarea celulor si reinnoirea lor, permite sau activeaza eliberarea de energie.

Concluzionand, aflam de la doctormit.ro ca vitamina b6 si vitamina b12 nu ingrasa, ci au roluri diferite in organism, sunt esentiale si totodata sunt recomandate pentru a indeplini diferite nevoi ale organismului uman.

Asa cum sustine si doctormit.ro, unele vitamine care sunt recomandate persoanelor care vor sa adauge cateva kilograme in plus, se datoreaza faptului ca ele pot creste pofta de mancare, dar, in nici un caz, vitaminele nu ingrasa.

Informatii suplimentare despre subiect puteti afla din urmatorul videoclip marca DoctorMIT:

Leave a Response

Your email address will not be published. Required fields are marked *