Constructorul român de automobile, Dacia, prezintă primul său model electric, „Cea mai accesibilă mașină electrică din Europa”

Producătorul auto roman Dacia, parte a grupului francez Renault, a prezentat  primul său concept electric. Renault spune că „Dacia Spring prevede cea mai accesibilă mașină electrică din Europa”.

„Fidel reputației sale de schimbător de jocuri auto ”, Dacia este gata să înceapă un nou capitol din istoria sa ilustră cu lansarea Dacia Spring: un showcar care prevestește primul model complet electric al Daciei. Cu Dacia Spring, acesta este accesibil revoluție electrică! ” a anunțat grupul Renault într-un comunicat de presă.

Dacia Spring electrica este în conformitate cu viziunea Renault de a oferi o mobilitate accesibilă și durabilă accesibilă tuturor, respectând în același timp valorile și filozofia mărcii Dacia. Acesta prefigurează o mașină 100% electrică cu 4 locuri, tot electrică, oferind acces mai ușor pentru cel mai mare număr de persoane la o mobilitate mai ușoară și mai virtuoasă, potrivit grupului francez.

Modelul standard al fabricii Dacia Spring va avea o gamă de vârf de peste 200 km în WLTP (Worldwide Harmonized Light Vehicle Test Method), ceea ce îl va face adecvat pentru utilizare urbană și suburbană. Acesta va fi disponibil în 2021.

Noua mașină electrică Dacia prezentată într-un videoclip pe pagina de Facebook Dacia este un mini SUV aproape identic cu modelul electric Renault City K-ZE lansat anul trecut, care este produs și vândut în China. Renault City K-ZE vinde pe piața chineză la prețuri cuprinse între 7.200 EUR și 9.200 EUR, potrivit site-ului de stiri, Ziarul de Bucuresti.ro

Dacia este un brand Renault Group, prezent în 44 de țări, în principal în Europa și bazinul mediteranean. Fondată în România, în 1968, brandul a fost cumpărat și reînviat de către Grupul Renault în 2004 cu Logan. Modelele accesibile ale mărcii – Logan, Sandero și Duster SUV – au avut un mare succes comercial. În 2019, Dacia a înregistrat recordul vânzărilor anuale cu 737.000 de vehicule vândute, luând baza de clienți la aproape 6,5 milioane de clienți.

Leave a Response

Your email address will not be published. Required fields are marked *