Ce trebuie sa stie mamicile tinere

Fie ca doriti sa va informati cu privire la cele mai comune dificultati care apar pe durata dezvoltarii celui mic sau chiar va confruntati cu primele dificultati ale meseriei de parinte, problemele de crestere la copii reprezinta adevarate semne de alarma, indiferent de varsta la care se petrec. Astfel, daca ar fi sa analizam parcursul inca din burtica mamei, o alimentatie echilibrata pe durata tuturor celor 9 luni ar trebui sa fie suficienta pentru a sustine dezvoltarea pana la greutatea medie de 3 kilograme. Ulterior, odata cu trecerea intervalului de scadere ponder ala fiziologica, numeroasele puseuri de crestere din timpul primului an vor trebui sa se concretizeze cu o greutate finala de aproximativ 9 kilograme. Pentru ca acest lucru sa fie posibil, curba urmarita de orice cadru medical ce are in observatie un bebelus consta in cresterea cu cate 750 grame in primele 4 luni, urmata de cresterea cu cate 500 de grame si intr-un final cu doar 250.

Probleme intampinate de parinti in primele luni de crestere

Desi in primii ani ritmul de crestere este suficient de rapid incat sa nu fie nevoie sa ne ingrijoram daca din cand in cand bebelusul pare sa nu manifeste aceeasi pofta de mancare, anumite semne de alarma care persista nu ar trebui ignorate de catre parinti. Astfel, daca facem referire la primele luni, cele mai comune cauze ale unei stagnari sunt intolerantele alimentare si carentele de vitamina D. Prin urmare, daca in cazul primei situatii procesul de incercare a tuturor preparatelor pentru bebelusi in scopul descoperirii celei ideale poate dura destul de mult, profilaxia rahitismului inca din timpul sarcinii ne poate salva de multe complicatii ulterioare. Din aceasta cauza, administrarea de lunga durata a preparatelor farmacologice cu vitamina D va trebui sa faca parte din rutina zilnica a tuturor noilor mamici, pentru a evita orice deficit de crestere.

Puseurile de crestere – perioadele cheie in primii ani de viata

Pentru toti tinerii parinti, observarea anumitor perioade in care bebelusul devine mai mofturos, mai greu de adormit sau pur si simplu mai agitat poate reprezenta un mare semn de intrebare. Totusi, este important sa recunoastem semnele unor probleme de crestere la copii ca si perioade de dezvoltare intrinseca accelerata, pentru a nu le confunda cu alte posibile neplaceri, dar si pentru a trata in mod corespunzator acest interval. Acestea fiind spuse, atata timp cat manifestarile constau in momente in care cei mici dau mult mai multa atentie stimulilor din jur timp de cateva zile sau chiar o saptamana, puteti fi siguri ca este vorba de o perioada de dezvoltare accelearata. Din nefericire, in incercarea de a exterioriza aceste noi senzatii si trairi, copiii nu pot decat sa planga sau sa se agite, motiv pentru care este important sa faceti tot posibilul sa ii faceti sa se simta confortabil.

Leave a Response

Your email address will not be published. Required fields are marked *