Am cautat mult timp pe cineva care sa se ocupe de intabulare

Ai facut de curand o achizitie imobiliara si ai nevoie de intabulare pentru casa ta? Tot ce trebuie sa faci pentru a putea avea o viata linistita este sa intelegi ce este intabularea si la cine poti apela pentru servicii de calitate.

Prin intabulare aveti drept de proprietate asupra bunului sau un drept real imobiliar in Cartea Funciara. Altfel spus, prin intabulare se demonstreaza ca proprietatea va apartine pe deplin, iar acest lucru este demonstrat prin existenta inscrierii in Cartea Funciara.

Intabularea se foloseste in orice operatiune prin care o proprietate imobiliara intra intr-o tranzactie sau folosinta. Daca veti avea nevoie sa vindeti o casa, sa va deschideti un magazin intr-un imobil existent, sa va construiti o casa noua sau sediu, nu se va putea face nici una dintre acestea fara extrasul de Carte Funciara, care a avut la baza actul de intabulare.

Mai mult decat atat, extrasul de Carte Funciara va fereste de neplaceri, deoarece in acesta puteti gasi starea juridica actuala a imobilului. Ca de exemplu, in cazul in care veti dori sa cumparati un bun imobil, extrasul de Carte Funciara va fi util, pentru a afla cui apartine bunul imobil, daca acel bun imobil este ipotecat, iar detaliile sunt evidentiate prin extrasul de Carte Funciara.

In acest articol vom detalia care sunt principalele documente de care aveti nevoie, insa firmele care se ocupa de intabulare va pot ajuta in demersul dumeavoastra la primarii sau OCPI/ANCPI pentru inscrierea casei sau a terenului dumneavoastra. Deoarece specializarea muncii este esentiala, recomandarea este sa se apeleze la ajutorul unui specialist cand se doreste sa se intabuleze o casa sau un teren.

Principalele documente de care va fi nevoie pentru intabulare sunt cererea tip de inregistrare in Cartea Funciara, documentele de proprietate, certificatul de atestare fiscala obtinut de la Administratia Financiara Teritorala in care se specifica scopul eliberarii certificatului, cartea de identitate a proprietarului sau pasaportul, cererea standard completata si semnata de proprietar.

Sunt situatii care pot fi diferite, iar actele sa difere de la un caz la altul. Pentru ca stim ca demersul birocratic poate fi uneori anevoios, sfatul este sa apelam la o firma specializata in intabulare. Si asta, deoarece ele sunt familiarizate cu demersurile la ANCPI si primarii si vor reusi sa usureze si sa grabeasca procedura.

Pe de alta parte, cu ajutorul experientei, expertii cadastrali se pot adapta fiecarei situatii in parte, gasind cele mai potrivite solutii.

Un exemplu de firma specializata este EuroSurvey care beneficiaza de peste 10 de experienta in domeniu realizand proiecte in asambluri rezidentiale, cladiri de birouri, dar si lucrari de infrastructura. Printre cei mai mari clienti ai EuroSurvey se numara Bog’Art, Banca Transilvania, Mega Image, Dedeman.

Leave a Response

Your email address will not be published. Required fields are marked *