Alege solutii profesionale de curatenie de la Uniclean

Spalatul masinii personale poate fi una dintre cele mai relaxante activitati, insa trebuie sa avem in vedere folosirea unor detergenti auto corespunzatori, care sa curete eficient, sa aiba un miros placut si sa nu lase urme sau alte deteriorari.

Desi spalarea caroseriei folosind doar o galeata cu apa si o laveta din microfibra sau un jet de apa cu presiune poate parea eficient, acest proces nu face decat sa elimine straturile groase de reziduri de la suprafata, vizibile cu ochiul liber, precum praful, noroiul sau alte substante.

De ce este recomandat sa folosim detergenti auto?

Impuritatile mici, cele care conteaza cel mai mult, daca nu sunt indepartate, raman lipite de caroserie si pot lasa in urma lor zgarieturi. Totodata, multi soferi iau neinspirata decizie de a folosi alternative precum sapun lichid, sampon, sau chiar mai rau, detergenti de vase.

Folosirea detergentilor necorespunzatori poate avea urmari dezastruoase, precum subtierea stratului de lac al masinii, ceea ce va duce in cele din urma la indepartarea stratului de vopsea, si inevitabil, aparitia punctelor de rugina, iar indepartarea acestora poate fi foarte costisitoare. Este important sa folosim asemenea produse cand spalam masina, deoarece solutia din detergenti va actiona asupra tuturor impuritatilor care s-au lipit de caroserie, le va inmuia si se vor curata mai ușor.

Cum se foloseste detergentul auto ?

Chiar daca nu dispunem de aparatura profesionala de pulverizare cu presiune, procesul se poate face la fel de bine si manual. Pentru inceput, trebuie sa avem in vedere concentratia detergentilor auto. Unii trebuie folositi asa cum sunt ei conceputi, altii trebuie diluati in apa. Dupa ce am clatit masina cu apa, putem aplica detergentul auto cu ajutorul unei lavete de microfibra cu care sa il intindem pe suprafata caroseriei, sau pentru a ne usura munca, cu un recipient ce dispune de o pompa manuala cu pulverizator.

Incepem aplicarea detergentului din partea de jos, mai exact cu rotile, si urcam usor spre plafon, pentru a ne asigura ca acoperim uniform caroseria, fara sa ramana locuri neacoperite. Dupa ce am acoperit complet masina cu detergent auto, il lasam sa actioneze cateva minute, dupa care, clatim masina cu apa, de data aceasta incepand de la plafon in jos, folosind un furtun sau chiar o galeata cu apa.

Masina va arata ca noua. De retinut este faptul ca trebuie sa folosim 2 galeti, una pentru apa cu detergent si una pentru apa cu care clatim autoturismul, iar lavetele care se folosesc trebuie sa fie perfect curate. Daca o laveta a cazut pe jos, aceasta nu mai poate fi folosita, deoarece se vor lipi de ea impuritati foarte mici precum nisip sau pietricele, care vor zgaria masina atunci cand incercam sa o folosim din nou.

Leave a Response

Your email address will not be published. Required fields are marked *